Boek uit de Band Het E-boek, van Schrijver tot Lezer – 22 en 23 maart 2012

Met de opkomst van het E-boek wordt een nieuwe dimensie toegevoegd aan het uitgeven, redigeren, vormgeven en distribueren van boeken. De keten van schrijver naar lezer en wat daar tussenin zit komt onder druk te staan. Met dit als gegeven organiseert Boek-uit-de-Band haar tweede conferentie waarin alle ontwikkelingen en aspecten van de digitale keten aan bod komen.

22 maart Workshops
De eerste dag wordt besteed aan workshops over het maken van E-boeken. De workshop ‘E-boekdesign in het ePub-formaat voor absolute beginners’ zal worden begeleid door Florian Cramer en Jacob Molenaar. Belangrijk is hierbij is de vraag hoe je tekst vertaalt en beeld omzet in een gestandaardiseerde vorm die voor verschillende soorten schermen en systemen te lezen is. De nadruk zal liggen op de Epub standaard. De workshop ‘E-boeken en Marketing’ zal bestaan uit presentaties met een meer praktische inslag van Jürgen Snoeren (Meulenhoff Boekerij), Sander Dullaart (Favela Fabric) en Erik Rigters (ebook.nl) waarbij marketing strategieën en verdienmodellen met een focus op sociale media aan bod komen.

23 maart Conferentie
De tweede dag wordt besteed aan de inhoudelijke aspecten van de keten van schrijver naar lezer, met een accent op de vormgeving en redactionele taken en nieuwe procedures. De nadruk ligt op het Algemene Boek. De conferentie is niet bedoeld om een breed overzicht te geven wat er allemaal technologisch zou kunnen, maar hoe de uitgeverij, de bibliotheek, de boekhandel en de schrijvers en lezers tezamen “het boek” maken en gebruiken.

Sprekers: Willem Vermeend (TSS Cross Media Group), Bas Savenije (Directeur Koninklijke Bibliotheek), Eppo van Nispen tot Sevenaer (CPNB), Frans Havekes (Brill uitgevers), Prof. Adriaan van der Weel (Universiteit Leiden, Bohn-hoogleraar in de moderne geschiedenis van het boek), Hans Willem Cortenraad (Directeur Centraal Boekhuis), Henk Wals (Directeur Huygens Instituut), Jacob Molenaar (Epub expert) en Pieter Swinkels (Kobo). En schrijvers als Tonnus Oosterhoff (winnaar P.C. Hoofdprijs 2012) Sidney Vollmer, Mark Staniforth. Ontwerpers Megan Hoogenboom, Aymeric Mansoux en Petr van Blokland spreken over de veranderingen in hun vakgebied.

Voor een actueel programma networkcultures.org/boekuitdeband

Toegangskaarten kunt u hier bestellen.

We hopen u te zien op 22 en 23 maart!

Dit event is georganiseerd door CREATE-IT applied research, het kenniscentrum van de Hogeschool van Amsterdam Media Domein MCI, Willem de Kooning Academie Hogeschool Rotterdam en Boek en Digitale mediastudies Universiteit Leiden

—-
Locatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143
Kaarten per dag: Normaal: €75,- Onderwijsgevend personeel: €15,- Studenten: €5,-
Passe-partout: Normaal: €125,- Onderwijsgevend personeel: €25,- Studenten: €10,-

22 maart 2012:

  • Workshop ‘E-boekdesign in het ePub-formaat voor absolute beginners – aanvang 11.00 einde 17.30. Voor deze workshop is naast een toegangskaartje aanmelding verplicht. Neem hiervoor contact op met Helen Poelwijk via creating010@hr.nl
  • Workshop ‘E-boeken en Marketing’ – aanvang 14.00 einde 17.30

23 maart 2012:

  • Conferentie – Aanvang 10.00 einde 17.30
Share