In Dutch: Eric Kluitenberg – Feelings in the Air. Brown Bag Lecture

Kijk terug: de lezing van Eric Kluitenberg, PhD researcher en auteur bij INC. In Feelings in the Air… Self-Mediation and Affect in the ‘Movement(s) of the Squares’ gaat hij in op zijn onderzoek naar de rol van zelfgeproduceerde media, in het bijzonder die waarbij mobiele media worden ingezet door niet-professionele mediamakers, in nieuwe vormen van politieke en maatschappelijke mobilisering.

In 2011 zagen deze media een ongekende activiteit waarbij de pleinbezettingen in tal van landen een duizelingwekkende hoeveelheid politieke eisen en maatschappelijke doelstellingen onderstreepten. Meer dan via massamedia waren de zelfgeproduceerde mediakanalen hier de primaire bron van informatie en communicatie. Wat betekent die massieve aanwezigheid in de ‘zelf-media’, live vanaf de straat en het plein, voor de politiek van de toekomst?

Klik op het plaatje om naar de opname te gaan. Eric publiceerde eerder bij INC Network Notebook #5 Legacies of Tactical Media (download of bestel de papieren versie gratis). In samenwerking met nai010 uitgevers verscheen Delusive Spaces: Essays on Culture, Media and Technology.

feelings_air
Share