Interview met Eva Kol in NRC

De digitale gezelligheid van HyvesOud-medewerker Eva Kol schrijft boek over succesvolle vriendennetwerksite. 14 maart 2008. Door David Haakman http://www.nrc.nl/media/article974461.ece/De_digitale_gezelligheid_van_Hyves_

Hoe kon een klein internetbedrijfje uitgroeien tot de populairste netwerksite van Nederland? Die vraag beantwoordt de 26-jarige Eva Kol in haar boek Hyves. Ze beschrijft niet alleen hoe het vriendennetwerk zich ontwikkelde, maar ook hoe de leden Hyves op verschillende manieren gebruiken. „Hyves is net als de telefoon en e-mail een volwaardig communicatiemiddel geworden”, zegt Eva Kol.   

De schrijfster kent Hyves van binnenuit. Ze liep er in het beginstadium een half jaar stage en was ruim twee jaar medewerker. Haar studiebegeleider Nieuwe Media (Universiteit van Amsterdam) stimuleerde haar om een boek over de netwerksite te schrijven. Voor het boek hield ze onder meer tientallen interviews met medewerkers van het internetbedrijf, dat inmiddels vijftig werknemers heeft, en de gebruikers zelf.

Lees verder

Tags: ,

Share