CODE NL-D over het terugwinnen van onze digital agency

Graag nodigen we je uit voor het symposium CODE NL-D, over het terugwinnen van onze digital agency: https://impakt.nl/code-nld/
Het symposium vindt online plaats deze zaterdag middag 26 juni 2021 van 14:00 – 17:30 uur.

Connected Digital Europe (CODE) NL-D is een samenwerking tussen IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur], (NL) en School of Machines, Making & Make-believe in Berlijn, (DE). CODE NL-D brengt kunstenaars, bezorgde burgers, politici en beleidsmakers samen om de dialoog en kritische discussie aan te gaan op het gebied van digital agency.

Het eerste symposium draait om de vragen ‘Wat voor soort verandering willen we?’ en ‘Hoe kunnen we bijdragen aan deze verandering?’ We zullen elk onderwerp afzonderlijk behandelen door middel van twee paneldiscussies, waarbij we de confrontatie aangaan met kwesties betreffende huidige en nieuwe technologieën en hun maatschappelijke impact. Met een focus op het wetgevingslandschap in Duitsland en Nederland, willen we het potentieel begrijpen van interdisciplinaire samenwerkingen en artistieke interventies om systeemverandering tot stand te brengen.

Sprekers zijn:

• Evelyn Austin (Bits of Freedom);
• Leonieke Verhoog (Public Spaces);
• Queeny Rajkowski (Comissie digitale zaken tweede kamer en tweede kamerlid voor de VVD);
• Jillian York (Auteur en directeur internationale vrijheid van meningsuiting bij de Electronic Frontier Foundation);
• Marek Tuszynski (Creatief directeur en mede-oprichter van Tactical Tech);
• Sarah Grant (Oprichter van de interactieve mediastudio Cosmic.Berlin).

Meer informatie, programma en tickets: https://impakt.nl/code-nld/

Share