Première van de documentaire – Zonder Leraar. Help, de leraar vertrekt uit Amsterdam

Amsterdam heeft te maken met grote tekorten in het basisonderwijs. Ondertussen wordt het voor veel mensen steeds lastiger een passende, betaalbare woning in Amsterdam te vinden. Het aantal leerkrachten dat in Amsterdam woont en werkt, neemt de laatste jaren af. Een toenemend aantal jonge leraren woont nog thuis. De uitdaging om een toekomstbestendige woning te krijgen in Amsterdam, maakt de uitdaging van het basisonderwijs niet kleiner.

Op 25 januari presenteren de UvA, de HvA en partners de resultaten van het onderzoeksprogramma “Wie woont of werkt nog in de Stad?”, een programma van het Kenniscentrum Ongelijkheid. In dit onderzoeksprogramma werden de gevolgen van de ontwikkelingen op de grootstedelijke woningmarkt voor verschillende groepen en levensdomeinen onderzocht. Wethouder Marjolein Moorman van Gemeente Amsterdam neemt de onderzoeksresultaten in ontvangst.

Tijdens het event delen we de resultaten uit interviews met docenten en pabo-studenten, belichten we de belangrijkste data-trends van de woningmarkt en vertonen we de première van de documentaire Zonder Leraar. Help, de leraar vertrekt uit Amsterdam.’ Kom ook en hoor alles over hoe we wonen en werken voor leerkrachten mogelijk houden in Amsterdam.

 

Praktisch

  • Datum: Donderdag 25 januari 2024
  • Inloop vanaf 16:30 uur met hapjes en drankjes. Borrel na afloop.
  • Locatie: Calvijn College, Pieter Calandlaan 3, 1065 KH Amsterdam

Wilt u meer weten over het onderzoeksprogramma, kijk dan op: kenniscentrumongelijkheid.nl/onderzoeksprogrammas/wie-woont-en-werkt-nog-in-de-stad/

 

Share