Verslag Wikipedia conferentie in het Nederlands

Op 26 en 27 maart vond in de OBA in Amsterdam de Wikipedia Conferentie “Critical Point of View” plaats. Tijdens dit evenement werd door verschillende mensen gekeken naar de problemen van Wikipedia naar aanleiding van participatie, encyclopedische functie, nationale en internationale functie, techniek en analyse. Er waren zes sessies tijdens deze twee dagen en elk onderdeel bestond uit drie of vier sprekers. De onderdelen waren: Wiki Theory, Encyclopedia Histories, Wiki Art, Wikipedia Analytics, Designing Debate en Globale Issues and Outlooks.

Een team van studenten die verbonden zijn aan de opleiding New Media and Digital Culture in Utrecht hebben een verslag van de twee conferentiedagen gemaakt: Bas Bergervoet, Snezana Nedeski, Marijke Tiemensma, David van Toor, Natalia Vijlbrief, Samuel Zwaan.

Download het verslag hier.