Welkom bij de federatie–bijeenkomst over alternatieve sociale media – 1 en 6 juni @ Varia – Rotterdam

When: May 29, 2018

1 & 2 juni in Varia, Rotterdam

Naar aanleiding van recente discussies en bijeenkomst in de Waag over alternatieve sociale media zou ik jullie graag willen uitnodigen voor `Welcome to the Federation`. De eerste in een reeks ontmoetingen waarbij we makers van open source gefedereerde sociale media uitnodigen in Varia in Rotterdam om te komen praten over hun project.

Niet alleen dat, maar we organiseren ook aansluitend een werksessie om, samen met de maker, concrete bijdragen te leveren aan het project. Dat willen we doen op het gebied van taal, vormgeving of gebruikersvriendelijkheid.Dat vanuit het idee dat een congressional hearing Facebook ongemoeid laat maar een plotselinge wijziging in het ontwerp van gebruiksinterface de koers van snapchat heeft doen kelderen. What Design can Do, maar dan voor alternatieve sociale media. Kennis van programmeren is geen vereiste, aangezien we vooral gaan werken aan het taalgebruik en een nieuw ontwerp gaan schetsen voor de groepschatinterface.

De eerste editie vindt plaats op 1 juni (19:00 tot 22:00 in Varia) en zal gaan over instant messaging. Hier hebben we Daniel Gultsch, de ontwikkelaar van Conversations uitgenodigd, een vrije software chat applicatie voor het gefedereerde xmpp netwerk.

Roel Roscam Abbing

Zaterdag 2 juni (10:00 – 18:00) vindt de hands-on werksessie plaats. Lunch wordt verzorgd dus gaarne aanmelden via info@varia.zone

Beide evenementen zijn onafhankelijk van elkaar te bezoeken.

Meer info over het eerste event:
https://varia.zone/wttf/conversations-gultsch.html

Achtergrond over gefedereerde instant messengers:
https://varia.zone/wttf/have-you-considered-the-alternative.html

Meer info over het project alhier:
https://varia.zone/wttf/welcome-to-the-federation.html

Meer info over varia:
http://varia.zone/pages/about.html