Vacature: INC zoekt producer-onderzoeker

https://www.hva.nl/vacatures/1104392/onderzoeker-Producer-Netwerkcultuur-(0,6-1,0-fte)?origin=multuOUrRd%2BkfCmjM7CCpA

(please note: full command of the Dutch language is an absolute requirement for this job in order to teach, read documents, attend meetings and write grant applications)

Ben je een jonge onderzoeker of producer op het gebied van digitale cultuur en experimenteel uitgeverschap? Heb je een kritische houding en affiniteit met educatie en kennisoverdracht? Ben je gemotiveerd om praktische en productionele taken uit te voeren voor de ontwikkeling van onze website, maar ook nieuwe initiatieven te ontwikkelen en een gezamenlijke visie op de toekomst van de netwerkcultuur te bouwen? Dan verwelkomen we je graag als medewerker bij het Instituut voor Netwerkcultuur.

onderzoeker/Producer Netwerkcultuur (0,6-1,0 fte)

Wat ga je doen?
Als onderzoeker-producer geef je actief richting aan nieuw onderzoek op het gebied van internetkritiek en digitale cultuur. Het werk zal voornamelijk bestaan uit het schrijven van subsidieaanvragen, netwerken opbouwen en onderhouden van contacten met partners en het schrijven, organiseren van events en het schrijven en redigeren van (digitale) publicaties. In de productiefase van een project leidt je een team dat het onderzoek uitvoert en coördineer je de events en publicaties. Daarnaast werk je op productioneel en conceptueel niveau mee aan het updaten van de digitale infrastructuur en programma’s van het INC.

Naast de drie dagen bij het INC heb je de mogelijkheid dit aan te vullen met onderwijstaken binnen de opleiding CO-CB (0,2-0.4 fte). Zo sta je als docent dicht bij het onderwijs en vertaal je de inzichten van het onderzoek naar de onderwijspraktijk. Omdat je weet wat nodig is voor een goede overgang naar de praktijk, ben je in deze functie ook betrokken bij de ontwikkeling van het curriculum en zet je je netwerk in voor het onderwijs. Zo draag je bij aan het opleiden van een nieuwe generatie (digitale) ontwerpers, modeontwerpers, culturele ondernemers en journalisten.

Wat neem je mee?
Je bent in het bezit van een WO/HBO master op het gebied van mediastudies, filosofie, (kunst)geschiedenis, (onderzoeks)journalistiek of een andere relevante discipline. Je hebt minimaal een jaar professionele ervaring in onderzoek in het culturele veld. Je bent bekend met de praktijk van toegepast onderzoek en beschikt over een didactische bevoegdheid (Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid) of bent bereid deze op korte termijn te behalen. Ervaring met projectplanning is een pré. Daarnaast vragen wij dat je:

 • over aantoonbaar goede onderzoeks-, productie- en communicatiekwaliteiten beschikt;
 • over aantoonbaar goede didactische kwaliteiten beschikt, of bereid bent deze te behalen;
 • kritisch, betrouwbaar en initiatiefrijk bent, snapt wat urgent is en snel kan schakelen;
 • zowel de Nederlandse als de Engelse taal vloeiend beheerst en aantoonbaar goed en vlot kan schrijven in beide talen;
 • goed kunt werken in groepsverband, maar ook van individueel werken houdt.

Waar kom je te werken?
Het Instituut voor Netwerkcultuur (INC) is een lectoraat van het kenniscentrum van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie van de Hogeschool van Amsterdam. Het werd opgericht in 2004 door lector Geert Lovink. Wij doen in een klein team maatschappelijk relevant onderzoek op de gebieden van digitale en internetcultuur, uitgeven in de 21e eeuw, internetkunst(kritiek) en nieuwe economieën. Dit onderzoek vindt plaats in nauwe samenwerking met partners uit het Nederlandse veld en een groot, internationaal netwerk van onderzoekers, kunstenaars, designers en activisten.

Je komt te werken bij het kenniscentrum van de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie, die ongeveer 9000 studenten opleidt. Binnen het kenniscentrum werken in 8 lectoraten bestaande uit lectoren, onderzoekers en docent/onderzoekers aan baanbrekend en maatschappelijk relevant onderzoek op het gebied van digitale media en creatieve industrie.

Het Instituut voor Netwerkcultuur is gevestigd op de Amstelcampus, in het gebouw Benno Premselahuis (Rhijnspoorplein 1, naast het metrostation Weesperplein). De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Talent als basis, diversiteit als kracht
De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool.

Wil je weten hoe het is om te werken bij de HvA? Ontdek het bij medewerkers aan het woord.

Wat bieden we?

 • om te beginnen een fijne werkplek in een leuk en gedreven team;
 • HAY-functieprofiel van Docent/Onderzoeker 2 en schaal 11 (cao hbo);
 • een salaris van maximaal € 4.892,31 bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring;
 • een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Zijn wij enthousiast over jouw functioneren, én heb jij het naar je zin, dan gaan we in gesprek over een contractverlenging;
 • een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand;
 • uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en vinden we het belangrijk dat jij je verder blijft professionaliseren, bijvoorbeeld via onze HvA Academie.

Wil je meer weten over deze dynamische/uitdagende/leuke functie?
Neem dan gerust contact op met Geert Lovink, Lector Netwerkcultuur, op telefoonnummer 0651815637 of per mail: g.w.lovink@hva.nl (gebruik dit emailadres uitsluitend voor het stellen van vragen: we verwerken alleen sollicitaties die we ontvangen via de sollicitatie onderaan deze vacature).

Word jij onze nieuwe collega?
Overtuig ons in je sollicitatiebrief! Klik op de knop “solliciteer nu” om uiterlijk 26 augustus 2020 online te solliciteren. De gesprekken vinden plaats in de weken daarna.

Wat je verder moet weten

 • deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten;
 • wil je meer weten over hoe onze sollicitatieprocedure verloopt? Kijk dan op onze website Werken bij de HvA;
 • bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Share