Verslag NWA-Matchmaking De Kunst van de Kritiek nu te downloaden

Op 12 april 2019 organiseerde het Instituut voor Netwerkcultuur in @Droog Amsterdam De Kunst van de Kritiek, een matchmakingsbijeenkomst voor de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), om te onderzoeken wat de rol van kunst- en cultuurkritiek is in een veerkrachtige maatschappij ten tijde van digitalisering. Daarbij was in het bijzonder aandacht voor de rol van kunst in fundamentele en praktische kennisproductie en voor de kansen en knelpunten in de digitalisering. Onder de 24 deelnemers bevonden zich onderzoekers en docenten van universiteiten en hogescholen, critici, uitgevers, (beeldend) kunstenaars, journalisten, curatoren en redacteurs.

Tijdens de bijeenkomst werd er door zowel deelnemers als organisatoren genotuleerd in de webapplicatie Edit This Post. Van deze gezamenlijke notulen heeft het INC vervolgens een verslag gemaakt, dat via de link hieronder te vinden is. Het volgt de chronologische opbouw van het programma, beginnend met een lezing Réka Kinga Papp, gevolgd door drie gelijktijdige discussietafels en een plenaire reflectie. Het sluit af met een stappenplan voor concrete vervolgstappen om te komen tot een gemeenschappelijke onderzoeksagenda.

PDF: https://networkcultures.org/artofcriticism/wp-content/uploads/sites/30/2019/05/Verslag-De-Kunst-van-de-Kritiek.pdf

Edit This Post: http://editthispost.com/#/events/Verslag_De_Kunst_van_de_Kritiek/read

Share