Aankondiging symposium ‘Boek uit de Band’

Is het E-boek een hype die wel voorbij gaat?

Ontwikkelingen in Amerika – waar bij Amazon de verkoop van e-boeken die van fysieke boeken voorbij heeft gestreefd – suggereren dat e-boeken geen hype zijn. In China is het digitale boek niet meer weg te denken en bereikt het miljoenen lezers. Met de komst van de tablet is een nieuwe dimensie toegevoegd aan het uitgeven en distribueren van boeken. De keten van schrijver naar lezer en alles wat daar tussenin zit komt onder druk te staan.

Boek-uit-de-band organiseert op 22 en 23 maart 2012 in de Openbare Bibliotheek Amsterdam haar tweede symposium over de ontwikkelingen van het digitale boek waarin alle ontwikkelingen en aspecten van de digitale keten aan bod komen. De nieuwe praktijk wordt in beeld gebracht en het werken binnen die nieuwe praktijk vormgegeven in workshops. Dit symposium wil de deelnemers voorbereiden op het iPod moment van het boek. Noteer vast deze twee belangrijke dagen in uw agenda. Details over de programmering volgen spoedig.

De E-boek trend is voor Nederlandse lezers, schrijvers, redacteuren, vormgevers, uitgevers en distributeurs een werkelijkheid waar men niet meer om heen kan. Unbound / Boek uit de band organiseerde in mei 2011 haar eerste symposium over de digitale ontwikkelingen in de uitgeverij. In tegenstelling tot de eerste keer is het dit jaar in het Nederlands.