Avondprogramma

DATA OP HET DOEK
Dinsdagavond 29 November 2011
Trouw De Verdieping
20u –
Alleen deurverkoop, kaarten 5 euro

De laatste jaren zien we steeds meer visuele uitwerkingen van de data die we op uiteenlopende vlakken genereren. Tweets over de Egyptische revolutie tijdens Mubaraks aftreden, de groei van het aantal supermarkten, het wereldwijde dataverkeer of juist de routine van simpele dagelijkse bezigheden. Creatievelingen vinden aantrekkelijke en soms heel kunstzinnige manieren om deze data aan de wereld te presenteren.
Visualisaties als deze zijn meer dan mooi: ze overtuigen op een manier, die ruwe data niet per se bezit. Maar brengen deze beelden eigenlijk wel dezelfde boodschap over? Of laten ze ook bepaalde (essentiële?) aspecten weg? Dit zijn allen vragen die deze avond voorbij zullen komen.

Op het witte doek
De beste werken verdienen het om gezien te worden in de bioscoop. De sprekende kleuren, fascinerende vormen en betoverende bewegingen zijn indrukwekkend, zeker op het grote scherm. Welke visuals weten de toeschouwer het meest te raken? Bezoekers kunnen tijdens deze avond met hun smartphone vanuit hun bioscoopstoel live stemmen op het beste werk. De data die hiermee gegenereerd wordt, zie je direct terug als visualisatie.
Zie ook: http://www.setup.nl/content/data-op-het-doek-hoe-meetbaar-de-mens

Woensdagavond 30 November 2011
BRING YOUR OWN: SCREEN II
Trouw De Verdieping
20u –
Toegang gratis

Onder de noemer Bring Your Own: Screen II presenteert Trouw De Verdieping een experimentele avond waarbij verschillende kunstenaars, culturele instellingen, galeries, academiestudenten en verzamelaars van film en video zijn gevraagd om hun eigen beeldmateriaal en scherm mee te nemen en naast, door en over elkaar te presenteren op verschillende plekken in de ruimte. Doel is om verschillende beelden en media met elkaar te confronteren en daarmee een gelaagde en overweldigende beeldervaring te creëren. Een overweldigende one-night expositie.

CALL FOR ENTRIES
De Verdieping is op zoek naar bijdrages voor de tweede editie van ‘Bring Your Own: Screen’: een ‘crowdsourced’ groepstentoonstelling met films en videowerken gedurende één avond in De Verdieping, de culturele projectruimte en randprogrammering in TrouwAmsterdam aan de Wibautstraat. Het concept voor deze experimentele avond is heel simpel: we vragen verschillende kunstenaars, culturele instellingen, galeries, kunstacademiestudenten en verzamelaars van film en video om hun eigen beeldmateriaal en scherm mee te nemen en naast, door en over elkaar te presenteren op verschillende plekken in de ruimte. Doel is om verschillende beelden en media met elkaar te confronteren en daarmee een gelaagde en overweldigende beeldervaring te creëren.

Je bent vrij om je eigen materiaal te kiezen, maar desgewenst denken we graag mee.
Zin om mee te doen? Mail naar florian@verdieping.org.

Deze avond is onderdeel van het Verdiepings-thema Toekomst van Kunst & Cultuur.
De Verdieping onvangt steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.