Videos

 

10.00 – 12.00u SLIMME STEDEN EN BEWONERS
In deze openingssessie staan de randvoorwaarden van creatief gebruik van content in de stad centraal. Een slimme stad leert van hoe de bewoners en bezoekers van de stad gebruikmaken. Maar wat als bewoners direct toegang krijgen tot het ‘urban operating system? En hoe slim of speels gaan bewoners eigenlijk al met hun eigen stad om? Slimme Steden en Bewoners toont de mogelijkheden van de slimme stad en bewoners die hun data in eigen hand nemen.

Joost Plattel THE QUANTIFIED SELF

 

Leonieke Verhoog – FIGURERUNNING

 

René van Engelenburg – DROPSTUFF

 

13.00 – 14.30u CONTENT OP LOCATIE
In Content op Locatie worden drie projecten gepresenteerd waarin mobiele technologie een rol speelt. Gebruikmakend van bestaand (audiovisueel) materiaal over de stad, zoals documentaires en archiefmateriaal, of uitgaande van publieksparticipatie op locatie, transformeren de hier gepresenteerde projecten de stad tot haar eigen portret.

Hermen Maat en Karen Lancel – SAVING FACE

 

Jeffrey Braun en Billy Schonenberg -DOCS ON THE SPOT

 

Robbert Ritmeester – HET WAS VROEGER VANDAAG

 

 

15.00-17.00u DATA IN DE STAD
In de sessie Data in de Stad wordt de grootstedelijke drukte en overbelaste infrastructuur letterlijk in vogelvlucht bekeken. wat zijn de ritmes en patronen van ons dagelijks leven in de stad? En wie zitten er in ons land eigenlijk achter de knoppen van de infrastructuur en geavanceerde technologie die alles in goede banen leidt?

Frédérik Ruys – NEDERLAND VAN BOVEN

 

WdKA – SHOWCASE ONDERWIJSPROJECTEN