Bordspel Money Maker legt het geldsysteem uit

Utrecht 16 december 2016

Stichting Ons Geld en Firebrush Studios lanceren Money Maker – het spel waar jij geld maakt. In het kort: Monopoly 2.0, bedoeld voor bankiers en alle andere mensen van 11 jaar en ouder.

Op 10 december 2016 is Money Maker gelanceerd in een nieuwsbrief van Stichting Ons Geld. In vier dagen zijn er meer dan 600 verkocht, 75 gedoneerd aan scholen en zijn er 150 gratis “print & play” spellen gedownload via de website www.moneymaker.games. Via deze link kunt u de volledige perskit van Money Maker bereiken.

De bedenkers van Money Maker hebben dezelfde drijfveer als de makers van Monopoly: jong en oud spelenderwijs leren hoe het geldsysteem werkt en spelers laten ervaren wat de economische gevolgen zijn van de manier waarop geldschepping nu werkt.

Uit recent wereldwijd onderzoek van Motivaction en het Sustainable Finance Lab onder 23 duizend mensen blijkt dat net 20% weet dat commerciële banken de overgrote meerderheid van ons geld scheppen. Slechts 13% vindt dit wenselijk. In Nederland is dit percentage met 5% lager dan gemiddeld in andere landen.

Via deze link kunt u de volledige perskit van Money Maker bereiken.

Team Money Maker:
Paul Brinkkemper
Luuk de Waal Malefijt
Gijs Dalen Meurs
Ferdinand Zanda
Alexander Kappelhoff